Thursday, October 4, 2012

siapa kata senang jadi suri???

ni la rutin harian saya.. 
5.40 am stat bangun solat subuh, pastu tido smula ..(spatutnya x boleh tido pas subuh, tapi tu yg sedap kan.. ngehh ngehhh) 
8.30 am bangun smula siapkan hasben p keje. siapkan????hahhaha..mcm siapkan baby pulak ye..hmmm..memang mcm bby pun. gereee akuuu :) settle baju dia, sarapan, stat kete, polish kasut hinggalah dia hilang dr pandangan ku ini....cewahhh cewahhh..
pastu???? 
9.30 am ahhhhhhhhh...stat dah boring sy. 
hmmm... cari baju2 kotor yang perlu dicuci..alahhh..cuci mesin je.. xpayah tunggu. just sehelai dua baju keje hasbenku ini je yang kena cuci tangan. cuci baju pun, 3, 4 hari skali je. almaklum lah..tinggal 2 orang, nak masuk mesin pun pikir bnyk kali.  kemas rumah yang tak pernah2 habis. iron baju hasben (kalu rajin) kalau x rajin, pagi esok la saya iron..huhuhu.. sempat la siap baju dlm mesin, sidai. kalau hujan, berkejar la ngan hujan tu ha..siapa dulu sampai ke ampai..huahuahuaa... sapu daun rambutan dan mangga yang berguguran. saya sentiasa anggap ia ala2 "autumn in my heart" la..huahua, untuk sejukkan ati ni ha.. :) kalau stat bukak laptop..slamatla semua keje2 saya.. 
12.00 - 2.00 pm sy on tv tgk WHI n drama kul 1, sambung berita. sampai kul 2. sambung
wat keje opis hasben or thesis dia or keje2 type menaip dia...ding dong ding dong..
5.00 pm, stat masuk dapo.. time ni la kpala slalunya sakit bila mood memasak hilang. Nak tak Nak, memang kna masak. cuba masak dengan hati..huhuhu
6.30pm hasben balik umah
7.00pm pas solat magrib , masuk dapo, n hidang makan malam. kemas dapo hingga pukul....
9.00pm. solat isyak.. sambung lagi next keje type menaip..kadang2 sampai pukul 2,3 pgi :(
tidoooo...n sabung semula duty seperti diatas....99% adalah duty harian saya...hmmmmmm.... 
manalah muka ni x kerut.. kadang2 bosannnn... ulang perkara yang sama setiap hari.  nak jumpa dunia luar, nak berkawan pun x menyempat. siapa kata dok umah, jadi SURIRUMAH itu senang... keje mungkin senang..tapi, HATI???? tak senang..huhuhuuhuhu..so, untuk menghiburkan diri..anggap aje semua duty ini, ibarat makan kek coklat yang sangat sedapppp..ibarat makan coklat yang cair didalam mulut.