Thursday, June 16, 2011

Kadang-Kadang, Jarang-jarang..

Biasa tak dengan words ni?? Kadang2..Jarang2..hehhe..bukan words yang P.Romle guna dlm Nujum Pak Belalang tu ek..  Kadang2, word kadang2 ni wat kita hepi... tapi, kadang2 wat kita moody jek.. contoh nye la yek.. 
Kadang2 saya hepi, kadang2 saya sedih..( ayat ni ada sikit hepi dan ada sikit sedih)
Jarang-jarang jek saya balik kg, jauh laaaa.. (ada sikit sedih)
Kadang2 mcm x percaya saya blh kawin dengan dia..( sure hepi ayat ni)
Jarang2 sangat kami makan di luar, sbb dia suka makan saya masak kat umah ( ooooo..saya sangat hepi)

saya akan menggunakan words kadang2 dan jarang2 ni untuk menghepikan sume perkara aje lepas ni.. so, statement yang sedih2 tu saya akan delete aje dr kepala hotak saya ni. sebab makin saya pikir yang buruk, buruk aje yang akan jadi. kalau saya fikir, nyah aje yang buruk2 dr hidup saya ni... maka nyahlah sume tu dari realiti hidup ni... :) 

flying kick je sume tu..klu nk flying kick org pun boleh.. :)
watchaaaaaaaaaaaaa!!!!1

pas flying kick kasi penampar sekali...muahahaha

alamakkk..boleh buat satu ayat lagi.. 
Kadang2 saya rasa macam nak kasi 1 penampar je kat orang tu. ( ayat ni hepi n puas hati..sure x sedih) ..muahahhahaha... )


Ubat Penenang

Jika kita sakit hati, jiwa tak tenang.. x perlu beli ubat penenang macam ni
makin kita tengok ubat, makin kita stress. Ye la.. fikiran saya, kalau kita prepare ubat penenang banyak2, maknanya kita prepare untuk stress banyak, kita prepare untuk sakit jiwa banyak2. x perlu sakit hati, x perlu sakit jiwa... kita istighfar je banyak2. dengan kalimah ini...


Mintak yang baik2 jek. Allah Maha Mendengar. Akak Ipar saya selalu pesan..mintak je banyak2 dari Allah..lambat laun Dia akan kasi jugak.. Dia memang suka kalau kita selalu meminta dariNya. lambat cepat bukan urusan kita. Tahulah Dia apa yang Dia rancangkan untuk kita. sekurang2nya Dia amek peduli pasal kita.. kan kan kan????
biar jek la orang sakit hati ngan kita pon. yang rugi dia. bio jek la... letih esok dia berhenti la.. kankankannn?? saya pun dah letih jugak menaip ni..nak berhenti n tido...hehehhe

Wednesday, June 15, 2011

30JQ

Ikhtiar terakhir habis-habisan sebelum bertawakkal. INSYAALLAH..

a) Kandungan: 30 Juzuk ayat-ayat Al-Quran.
- Diannusyarahkan menggunakan pinggan putih berpenakan ranting kayu dan tinta dari Za'faran. 
- Ditilawahkan lengkap dari Surah al-fatihah hingga an-nas
- Diperkuat dengan ayat-ayat dan surah-surah bagi ikhtiar rawatan berkaitan penyakit zahir dan batin seperti gangguan makhluk halus, rawatan barah dan organ dalaman seperti jantung, paru-paru dan sebagainya.

Harga : RM75.00 ( Semenanjung)
            RM 80.00 (Sabah/Sarawak)


Hubungi :
Ainz Hamzah- 012-9945629


Monday, June 13, 2011

mini pizza dan red bean bun lagi

Ni hasil kerja tanganku tanpa mood. kpala ntah kemana, tangan ntah kemana., buat jugak la, dh sekian lama memalaskan diri..paksa diri untuk rajin..hehehe




meleleh sos nye..xpi my doter x suka peas tu..(pelik sungguh)..hahhaha..cekik2 hujung jari jek..gereee gereee :)