Sunday, December 16, 2012

holla holla..dah lama tak tulis blog. berhabuk dah pun blog ni.. beberapa bulan ni.. banyak isu dalam kepala yang masih dalam peringkat untuk di settle. kepala pun dah berhabuk.. otak yang dah makin  membeku.. suka duka, ketawa dan airmata, gumbira sedih sakit hati, bersarang aje setiap hari kat dalam diri ni ehh.. ada blake.. xpi, semangat untuk hidup masih kuat.. still senyum untuk katakan pada hello DUNIA...sayaaaa hepiiiiiiiiiiiiiii...
kadang2 kita fikir apa yang kita makan, apa yang kita kunyah, garenti masuk dalam perut kita, garenti akan buat kita hepi dan kenyang. tapi, kalau nasib tak sebelahi kita, rezeki itu bukan tertulis untuk kita, tergigit lidah sikit aje, makanan yang dikunyah, boleh keluar, makananyang ditelan boleh termuntah. so, berpada2 dan bersyukur aje la. jika ia milik kita. SYUKUR. Kalau itu bukan milik kita..SYUKUR aje. ada hikmah la kan. mungkin makanan itu boleh sebabkan perut kita sakit, sbb itu Allah takdir kita muntahkan makanan itu dr perut kita. pikir baik2 aje la.. kan kan kannn.. 
kalau barang kita hilang, kita ikhtiar la untuk cari, kalau dh cari, x jumpa juga, kita kira sedekah aje la.. guane..boleh???? kakkakakaka... sungguh berhati mulia org sedemikian kan.. :) wink wink.. doa aje dia bagus2, bahagia sbb amek barang kepunyaan orang. nnt satu masa, dia pulak kena "sedekah" aje klu barang dia hilang. so, boleh la merasai perasaan hilang barang sama2 kan.. dolu amek barang orang, tak hingat2..tak teragak2..amekk kauu, tuhan balas.. masa tu mungkin dia akan sedar..ooooo..inilah perasaan masa aku amek barang dia dulu..
tergamak kan buat org lain susah. kalau nak susah. susahkan diri sndri aje la.. jgn buat org lain susah.. 
moral of da stori.. jangan amek barang org sesuka hati. jgn buat org lain susah hati klu kamu tidak mahu susah hati..

2 comments:

  1. kalu dya amek barang kta tanpa restu dan rela... kasi KAKI je... uwaaa..... jhat pny olang, dok amek barang org len... ^__^

    ReplyDelete
  2. relek relek kak cik... ikhlas je la..hihi

    ReplyDelete