Thursday, February 3, 2011

sebab ape saya sayang awak???


terbaca satu cerita.. Tentang seorang kekasih dengan kekasihnya. diberi nama Adam dan maya

Satu hari maya bertanya kepada adam...

Maya: Nape awak sayang saye eh?
Adam: Ntah.
Maya: Takkan la tak de sebab kot. Sebab saye cantik ke.
Adam: Ntah, saye pun tak tahu.

Si Maya ni pun bengang lah sebab rasa macam si Adam ni nak main main ngan dia aje. Macam tak sayang betul-betul. Maya pun merajuk.

Satu hari, Maya kemalangan. Dia cacat. Dah tak cantik. Adam setia jaga dia kat hospital.

Maya: Awak tak kisah ke saya cacat?
Adam: (Adam geleng) Tak. Awak nak tau tak kenapa saya sayang awak?
Maya: Hmm (Angguk)
Adam: Saya sayang awak sebab diri awak, bukan sebab awak cantik. Tengok, sekarang awak dah tak cantik. Awak cacat. Kalau saya sayang awak sebab kecantikan awak, dah lama saya tinggalkan awak yang cacat ni sorang-sorang.
Maya: (Menangis) Sebab tu ke awak tak jawab bila saya tanya?
Adam: Ye. Sebab saya tak tahu apa reason saya sayang awak.
Maya: Thanks awak.
Adam: Saya sayang awak sangat-sangat. Bukan sebab awak cantik. Saya still sayangkan awak walaupun awak cacat.

the end..

ooooo...mmmmm..agaknya apa dialog antara saya ngan hubby saya ye??? hahahha...ntahhh..nak bukak mulut pun takut..takut jawapan menyimpang jauhh..hahha..bukan leh cayee... "apa yang saya tau...saya sayangg dia sebab sayanggg  dia.. ". itu lah jawapan muktamad...selalu jugak saya tanya..."sayang ke saya ni???... jawapan yg slalu saya trima.. "aku sayeeee la ke mu".. sebab ape sayeee ke saya tu...nnt next blog saya tulis..hahhaha... nk brangan dulu apa jawapannya..kahkahkahh

No comments:

Post a Comment